Een zijdelingse garagepoort is een populaire keuze voor woningeigenaren vanwege de vele voordelen die het biedt. Deze stijlvolle en veilige garagedeur opent zijwaarts en biedt gemak en comfort voor het hele gezin. Met een ruime keuze aan modellen en materialen, is de zijdelingse garagepoort een duurzame en betrouwbare optie. Bovendien zorgt de energie-efficiëntie van deze garagedeur ervoor dat uw woning optimaal geïsoleerd is. Ontdek de perfecte mix van comfort en elegantie met een zijdelingse garagepoort voor uw woning.

Waarom kiezen voor een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelingse sectionaalpoort biedt vele voordelen ten opzichte van andere garagedeuren. Met een zijdelingse opening kunt u gemakkelijk de garage in en uit gaan, zonder te hoeven wachten tot de hele deur geopend is. Bovendien biedt deze garagedeur een totale vrije doorgang van het laadperron en maakt het opbergen van spullen aan de zijkant van de garage mogelijk.

U kunt de openingsrichting kiezen, afhankelijk van de ligging van uw garage. Daarnaast kunt u de zijdelingse sectionaalpoort motoriseren voor extra gebruiksgemak, waardoor u uw garage vanaf afstand kunt openen en sluiten. Deze garagedeur biedt ook extra veiligheid met anti-inbraaksystemen en een anti-vinger knijpsysteem.

Met een zijdelingse sectionaalpoort heeft u de vrijheid om snel en gemakkelijk de garage binnen te gaan zonder te hoeven wachten op het volledig openen van de deur. Bovendien is er voldoende ruimte aan de zijkant van de garage om spullen op te bergen, wat zorgt voor een georganiseerde en opgeruimde omgeving. De mogelijkheid om de garagedeur te motoriseren en extra veiligheidsfuncties toe te voegen, biedt gemoedsrust en zorgt voor een beveiligde toegang tot uw woning.

Voordelen van een zijdelingse sectionaalpoort:

 • Gemakkelijke toegang tot de garage zonder te hoeven wachten
 • Totale vrije doorgang van het laadperron
 • Mogelijkheid om spullen aan de zijkant van de garage op te bergen
 • Keuze in openingsrichting afhankelijk van de ligging van de garage
 • Mogelijkheid om de garagedeur te motoriseren
 • Extra veiligheid met anti-inbraaksystemen en een anti-vinger knijpsysteem

Een zijdelingse sectionaalpoort biedt functionaliteit, gemak en veiligheid, waardoor het een perfecte keuze is voor uw garage.

Voordelen Zijdelingse Sectionaalpoort Traditionele Garagedeur
Gemakkelijke toegang
Vrije doorgang van het laadperron
Mogelijkheid tot opbergen aan de zijkant van de garage
Keuze in openingsrichting
Motorisatie mogelijk
Extra veiligheid

Prijs zijdelingse sectionaalpoort

De prijs van een zijdelingse sectionaalpoort kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en de installatiekosten. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van prijzen voor een standaard zijdelingse sectionaalpoort:

Materiaal Prijs
Stalen zijdelingse sectionaalpoort €192 incl. BTW
Aluminium zijdelingse sectionaalpoort €348 incl. BTW
PVC zijdelingse sectionaalpoort €218 incl. BTW

Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief installatiekosten zijn en kunnen variëren op basis van de specifieke kenmerken van uw garage.

prijs zijdelingse sectionaalpoort

Een zijdelingse sectionaalpoort biedt talloze voordelen en is een waardevolle investering voor uw woning. Neem contact op met een professionele leverancier om de exacte prijs te bepalen en om advies te krijgen over welk materiaal en welke afmetingen het meest geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.

Wat is een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelingse sectionaalpoort, ook wel een sectionale garagepoort genoemd, bestaat uit meerdere scharnierende panelen die zijwaarts openen. Deze garagedeur is uitgerust met horizontale rails die op de grond en in de hoogte zijn bevestigd, en die de panelen langs de rechter- of linkermuur laten bewegen. Deze zijdelingse opening zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte in uw garage.

U kunt kiezen uit verschillende materialen voor uw zijdelingse sectionaalpoort, zoals PVC, staal, aluminium of hout. De prijs van de deur kan variëren op basis van het gekozen materiaal en de afmetingen.

Materiaal Prijs
PVC Vanaf €800
Staal Vanaf €1000
Aluminium Vanaf €1200
Hout Vanaf €1500

Let op: de bovenstaande prijzen zijn slechts indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken en afwerkingen van de zijdelingse sectionaalpoort.

zijdelingse sectionaalpoort

Voordelen van een zijdelingse sectionaalpoort

Een zijdelingse sectionaalpoort biedt vele voordelen voor uw woning. Het zorgt voor een optimale benutting van de garageruimte, omdat de deur niet in het plafond hangt en geen extra ruimte aan de buitenkant inneemt. Bovendien kunt u de deur gedeeltelijk openen om snel toegang te krijgen tot de garage, wat handig is voor bijvoorbeeld het halen van fietsen of andere spullen.

Daarnaast zorgt de zijdelingse garagedeur voor goede isolatie en geluiddemping, waardoor u energie en kosten bespaart. Uw garage blijft op de juiste temperatuur en geluiden van buitenaf worden geminimaliseerd. Dit draagt bij aan een comfortabele leefomgeving.

Een zijdelingse sectionaalpoort biedt optimale ruimtebesparing, flexibiliteit en veiligheid.

De zijdelingse sectionaalpoort is uitgerust met anti-inbraaksystemen en een vingerklem-beveiliging om de veiligheid van uw woning te waarborgen. Dit geeft u gemoedsrust en zorgt ervoor dat uw eigendommen veilig zijn.

Met de zijdelingse sectionaalpoort combineert u functionaliteit met een stijlvol ontwerp. U kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om de garagedeur perfect te laten passen bij de stijl van uw huis. Zo wordt uw garage niet alleen functioneel, maar ook een mooie toevoeging aan uw woning.

voordelen van een zijdelingse sectionaalpoort

 • Minder ruimteverlies in de garage
 • Gemakkelijke toegang tot de garage
 • Goede isolatie en geluiddemping
 • Extra veiligheid
 • Stijlvol ontwerp

Met al deze voordelen is een zijdelingse sectionaalpoort een verstandige investering die uw woning functioneler, veiliger en esthetisch aantrekkelijker maakt.

Hoe werkt een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelingse sectionaalpoort maakt gebruik van een motor om de deur zijwaarts te openen en te sluiten. De deur schuift langs de garagemuur en volgt horizontale rails voor een soepele werking. Het installatieproces van een zijdelingse sectionaalpoort is relatief eenvoudig, omdat er geen geleiderail op de vloer nodig is. Hierdoor blijft de vloer vrij van obstakels en kunnen voertuigen en andere items probleemloos in en uit de garage worden gereden.

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de zijdelingse sectionaalpoort eenvoudig bedienen met behulp van een handzender of zelfs via een app op uw smartphone. Met deze handige functies kunt u uw garagedeur openen en sluiten vanaf elke gewenste locatie, waardoor u meer flexibiliteit en gemak krijgt. Daarnaast kunnen zijdelingse sectionaalpoorten worden uitgerust met extra functies, zoals een geïntegreerde looppoort, verlichting en beveiligingssystemen om uw garage nog functioneler en veiliger te maken.

zijdelingse sectionaalpoort

Kenmerken van een zijdelingse sectionaalpoort
Voordeel Uitleg
Gemakkelijke toegang De zijwaartse opening zorgt voor snel in- en uitstappen zonder te hoeven wachten op het volledig openen van de deur.
Optimale benutting van de ruimte De zijdelingse sectionaalpoort hangt niet aan het plafond en neemt geen extra ruimte aan de buitenkant in beslag, waardoor de garage efficiënter kan worden gebruikt.
Energiezuinig De goede isolatie van zijdelingse sectionaalpoorten zorgt voor warmtebehoud en energiebesparing in uw woning.
Veiligheid Zijdelingse sectionaalpoorten kunnen worden uitgerust met anti-inbraaksystemen en vingerklem-beveiliging om uw garage en woning te beschermen.

Extra’s voor uw zijdelingse garagepoort

Een zijdelingse garagepoort biedt niet alleen functionaliteit en veiligheid, maar kan ook volledig gepersonaliseerd worden met verschillende extra’s. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden om uw zijwaartse garagepoort nog meer aan uw wensen te laten voldoen:

Panelen

U kunt de look van uw zijdelingse garagepoort bepalen door te kiezen voor verschillende soorten panelen. Ga voor een strakke uitstraling met gladde panelen, of kies voor geribde of cassettepanelen voor een meer traditionele stijl. De keuze van de panelen is een belangrijke factor om de look van uw garagepoort aan te passen aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning.

Materialen en afwerkingen

Naast panelen kunt u ook verschillende materialen en afwerkingen kiezen voor uw zijdelingse garagepoort. Populaire materialen zijn onder andere staal, aluminium en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals glad, structuur, metallic of houtnerf. Op deze manier kunt u de garagepoort perfect afstemmen op de rest van uw woning.

Kleuren

Om uw zijdelingse garagepoort nog beter te laten passen bij de stijl van uw woning, kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Ga voor een klassieke witte garagepoort, een moderne grijstint of een opvallende kleur die echt in het oog springt. Met de juiste kleur kunt u de uitstraling van uw zijdelingse garagepoort helemaal personaliseren.

Decoratieve elementen

Om uw zijdelingse garagepoort een extra unieke touch te geven, kunt u kiezen voor decoratieve elementen. Denk bijvoorbeeld aan patrijspoorten, ramen of roestvrijstalen versieringen. Deze details kunnen het uiterlijk van uw garagepoort verfraaien en zorgen voor een persoonlijke uitstraling.

Automatisering

Voor extra gemak en comfort kunt u ervoor kiezen om uw zijdelingse garagepoort te automatiseren. Met een elektrisch aangedreven systeem kunt u de garagedeur eenvoudig op afstand openen en sluiten met een handzender of zelfs via een app op uw smartphone. Dit biedt niet alleen extra gebruiksgemak, maar kan ook zorgen voor een verhoogde veiligheid.

Looppoort

Als u vaak te voet of met de fiets de garage in en uit gaat, is een zijdelingse garagepoort met een geïntegreerde looppoort een handige toevoeging. Hiermee kunt u snel de garage betreden zonder de hele garagedeur te moeten openen. Dit is vooral praktisch wanneer u alleen even iets uit de garage wilt pakken en geen volledige toegang nodig heeft.

Beveiligingsopties

Om uw zijdelingse garagepoort extra veilig te maken, kunt u kiezen voor verschillende beveiligingsopties. Denk hierbij aan vingerafdruk- of handlezers, externe camerasystemen of anti-ontgrendelingssystemen. Deze extra beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat uw garage goed beveiligd is tegen inbraak en ongewenste toegang.

Met al deze mogelijkheden kunt u uw zijdelingse garagepoort volledig personaliseren en aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften. Neem contact op met een specialist om de verschillende opties te bespreken en de perfecte zijdelingse garagepoort met extra’s voor uw woning te vinden.

zijdelingse garagepoort

De prijs van een zijdelingse garagepoort

De prijs van een zijdelingse garagepoort kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal, de afmetingen en de extra functies die u kiest, spelen allemaal een rol bij het bepalen van de prijs. Hoewel standaard zijdelingse garagepoorten doorgaans enkele honderden tot enkele duizenden euro’s kosten, is het belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers voor een nauwkeurige prijsopgave.

Met offertes krijgt u niet alleen inzicht in de kosten van de garagepoort zelf, maar ook in de installatiekosten. Houd er rekening mee dat de installatiekosten ook kunnen variëren op basis van de complexiteit van de installatie en eventuele extra aanpassingen aan uw garage.

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor uw zijdelingse garagepoort, is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken. Hierdoor kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de kwaliteit van het materiaal, de garanties en de service van de leveranciers.

Let er bij het vergelijken van offertes op dat u appels met appels vergelijkt. Zorg ervoor dat de offertes dezelfde specificaties en functies bevatten, zodat u een eerlijke vergelijking kunt maken. Vergeet ook niet om eventuele extra functies in overweging te nemen, zoals geautomatiseerde bediening, beveiligingssystemen en isolatie-opties.

prijs zijdelingse garagepoort

Door zorgvuldig te kijken naar de prijs en de kwaliteit van een zijdelingse garagepoort, kunt u de juiste keuze maken voor uw woning. Investeer in een hoogwaardige garagedeur die past bij uw budget en voldoet aan uw wensen en behoeften.

Zijwaartse garagepoort: Elegant en praktisch

Een zijwaartse garagepoort, ook wel bekend als een zijdelingse garagepoort, biedt een elegante en praktische oplossing voor uw garage. Deze garagedeur opent naar de zijkant en biedt snelle en gemakkelijke toegang tot de garage. Met de mogelijkheid om de deur gedeeltelijk te openen, kunt u snel in en uit stappen zonder te hoeven wachten op het volledig openen van de deur. Bovendien maakt de zijwaartse opening het mogelijk om de garageruimte optimaal te benutten, omdat de deur niet in het plafond hangt en geen extra ruimte aan de buitenkant inneemt. Met een zijwaartse garagepoort combineert u elegantie met praktisch gebruiksgemak.

Voordelen van een zijwaartse garagepoort
Gemakkelijke toegang tot de garage
Snelle in- en uitstapmogelijkheid
Optimaal gebruik van garageruimte
Elegante en stijlvolle uitstraling
Geen extra ruimte nodig aan de buitenkant van de garage

Conclusie

Een zijdelingse garagepoort is een stijlvolle en veilige keuze voor uw woning. Deze garagedeur biedt gemakkelijke toegang, optimaal gebruik van de garageruimte en goede isolatie, waardoor het de perfecte mix van comfort en elegantie is. Met een ruime keuze aan modellen, materialen en extra functies, kunt u uw zijdelingse garagepoort volledig aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften.

Het plaatsen van zijdelingse garagepoorten biedt verschillende voordelen, zoals het gemakkelijk in- en uitrijden van de garage zonder te hoeven wachten op het volledig openen van de deur. Bovendien is de zijwaartse opening een efficiënte oplossing om de garageruimte optimaal te benutten, aangezien de deur niet in het plafond hangt. Daarnaast zorgt de goede isolatie van de zijdelingse garagepoort voor energiebesparing en lagere kosten.

Om de beste zijdelingse garagepoort te vinden voor uw woning, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Zo kunt u een goede prijs-kwaliteitverhouding bereiken en de perfecte garagedeur selecteren die voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van stijl, functionaliteit en veiligheid. Kies voor een zijdelingse garagepoort en combineer elegantie met praktisch gebruiksgemak in uw woning.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *