Een dubbele garagepoort biedt verschillende voordelen, zoals een brede doorgang en afzonderlijke bediening van de poorten. Er zijn echter ook argumenten voor het plaatsen van twee kleinere garagepoorten naast elkaar.

De breedte van een standaard dubbele garagepoort moet minstens 5 meter zijn. De prijs van een dubbele garagepoort varieert tussen 2.500 euro en 5.000 euro, inclusief installatie en btw.

Verschillende factoren, zoals het type garagepoort, de afmetingen en het materiaal, beïnvloeden de prijs. Het is belangrijk om te kiezen voor een garagepoort die past bij je huis en je persoonlijke voorkeur.

Enkele versus dubbele garagepoort

Voor mensen met een brede garage zijn er twee opties: een enkele garagepoort plaatsen of twee kleinere garagepoorten naast elkaar installeren. Een enkele garagepoort is over het algemeen goedkoper en biedt één grote doorgang zonder middenstijl. Twee afzonderlijke garagepoorten hebben echter het voordeel dat ze minder krachtige motoren nodig hebben, minder snel slijten en afzonderlijk kunnen worden bediend. De keuze tussen een enkele en dubbele garagepoort hangt ook af van de stijl van je huis en je eigen voorkeur.

enkele garagepoort

Een enkele garagepoort biedt één grote doorgang zonder dat er een middenstijl in de weg staat. Dit kan handig zijn als je grote voertuigen of objecten door de garage wilt kunnen rijden. Bovendien is een enkele garagepoort vaak goedkoper dan een dubbele garagepoort.

Twee afzonderlijke garagepoorten hebben als voordeel dat je ze afzonderlijk kunt bedienen. Hierdoor heb je meer flexibiliteit bij het openen en sluiten van de garage, bijvoorbeeld wanneer je maar één auto wilt gebruiken of toegang wilt krijgen tot de garage zonder de andere poort te openen. Bovendien hebben twee kleinere poorten minder krachtige motoren nodig, wat op de lange termijn kosten kan besparen.

Breedte van een standaard dubbele garagepoort

Een standaard dubbele garagepoort moet minstens 5 meter breed zijn om de meeste personenwagens te kunnen parkeren en de deuren te kunnen openen. Als je extra ruimte wilt hebben voor bijvoorbeeld fietsen of tuingereedschap, moet je mogelijk een bredere garagepoort laten installeren.

breedte dubbele garagepoort

De breedte van een standaard dubbele garagepoort is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste garagepoort. Met een minimale breedte van 5 meter biedt een standaard dubbele garagepoort voldoende ruimte voor de meeste gangbare voertuigen. Het stelt je in staat om probleemloos in en uit te rijden zonder dat de deuren de auto raken. Dit is vooral belangrijk als je dagelijks je auto in de garage parkeert.

Naast de minimale breedte van 5 meter is het ook mogelijk om een bredere garagepoort te laten installeren. Dit biedt extra ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschap of andere grote objecten. Een bredere garagepoort kan handig zijn als je extra opslagruimte nodig hebt in je garage. Het is echter belangrijk om te controleren of de breedte van je garage geschikt is voor een bredere garagepoort.

Breedte garagepoort Geschiktheid
Minimaal 5 meter Geschikt voor de meeste personenwagens
Breder dan 5 meter Biedt extra ruimte voor opslag

Kosten van een dubbele garagepoort

De gemiddelde prijs van een dubbele garagepoort, inclusief installatie en btw, varieert tussen 2.500 euro en 5.000 euro. De prijs bestaat uit de aankoop van de garagepoort zelf (2.000 tot 4.000 euro) en de installatie (500 tot 1.000 euro).

Factoren die de prijs beïnvloeden zijn onder andere het type garagepoort, de afmetingen, het materiaal en de motorisering.

Type garagepoort Gemiddelde prijs (in euro’s)
Sectionale poort 1.500 – 3.000
Kantelpoort 800 – 1.500
Rolpoort 1.000 – 2.500

De prijs kan ook variëren op basis van het gekozen materiaal:

 • Stalen garagepoorten: 500 – 1.500 euro
 • Houten garagepoorten: 3.000 – 5.000 euro
 • PVC garagepoorten: 1.200 – 2.500 euro

Daarnaast kunnen extra opties zoals isolatie en glas de kosten verhogen. Het is belangrijk om offertes op maat aan te vragen en verschillende aanbieders te vergelijken om de beste garagepoort te vinden tegen de beste prijs.

dubbele garagepoort prijzen

Type garagepoorten en hun prijzen

Er zijn verschillende soorten garagepoorten beschikbaar, zoals sectionale poorten, kantelpoorten en rolpoorten. De gemiddelde prijs van een sectionale poort varieert tussen 1.200 euro en 2.600 euro. Kantelpoorten zijn over het algemeen goedkoper en kosten gemiddeld tussen 400 euro en 1.600 euro. De prijs van een rolpoort varieert tussen 1.150 euro en 3.100 euro. Andere factoren, zoals afmetingen, materiaal en extra opties, kunnen de prijs beïnvloeden.

Sectionale poort prijs

Een sectionale poort is een populaire keuze voor garages vanwege de uitstekende isolatie en het gemak van bediening. Het biedt veiligheid en bescherming tegen weersinvloeden. De prijs van een sectionale poort varieert tussen 1.200 euro en 2.600 euro, afhankelijk van factoren zoals de afmetingen, het materiaal en eventuele extra opties zoals ramen of isolatie.

Kantelpoort prijs

Een kantelpoort is een klassieke en betaalbare optie voor garages. Het is een scharnierende poort die in zijn geheel omhoog en omlaag beweegt. De prijs van een kantelpoort varieert tussen 400 euro en 1.600 euro, afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en eventuele extra opties zoals ventilatieopeningen of een elektrische aandrijving.

Rolpoort prijs

Een rolpoort is een ruimtebesparende garagepoort die verticaal opent en sluit. Het biedt gemak en een moderne uitstraling. De prijs van een rolpoort varieert tussen 1.150 euro en 3.100 euro, afhankelijk van factoren zoals de afmetingen, het materiaal en eventuele extra opties zoals een afstandsbediening of een geïntegreerde loopdeur.

sectionale poort prijs

Let op dat deze prijzen gemiddelden zijn en kunnen variëren afhankelijk van de leverancier, het merk en eventuele installatiekosten. Het is altijd verstandig om offertes op maat aan te vragen en prijzen te vergelijken voordat je een garagepoort aanschaft.

Materiaalkeuze voor een dubbele garagepoort

Het materiaal van de garagepoort speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dubbele garagepoorten, zoals staal, PVC en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en prijsklasse.

Stalen garagepoorten

Stalen garagepoorten zijn over het algemeen de meest betaalbare optie. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en kunnen tegen een stootje. De gemiddelde prijs van een stalen garagepoort varieert tussen 300 euro en 1.500 euro, afhankelijk van de afmetingen en andere specificaties.

PVC garagepoorten

PVC garagepoorten zijn ook een betaalbare optie. Ze zijn lichtgewicht, gemakkelijk te onderhouden en weerbestendig. De gemiddelde prijs van een PVC garagepoort varieert tussen 500 euro en 1.800 euro, afhankelijk van de afmetingen en andere specificaties.

Houten garagepoorten

Houten garagepoorten hebben een natuurlijke uitstraling en voegen warmte toe aan de uitstraling van je huis. Ze zijn stevig en isoleren goed. Houten garagepoorten hebben echter een hogere prijs vanwege het materiaal en de afwerking. De gemiddelde prijs van een houten garagepoort varieert tussen 2.500 euro en 6.000 euro, afhankelijk van het houtsoort, de afmetingen en andere specificaties.

Het materiaal van de garagepoort heeft ook invloed op de isolatie en duurzaamheid van de poort. Stalen en PVC garagepoorten bieden over het algemeen goede isolatie-eigenschappen, terwijl houten garagepoorten natuurlijke isolatie bieden.

Voordat je een keuze maakt voor een materiaal, is het belangrijk om je budget, de stijl van je huis en je persoonlijke voorkeur in overweging te nemen.

materiaal garagepoort

Materiaal Gemiddelde prijs
Staal Tussen 300 euro en 1.500 euro
PVC Tussen 500 euro en 1.800 euro
Hout Tussen 2.500 euro en 6.000 euro

Motorisering van een dubbele garagepoort

Om het gewicht van een dubbele garagepoort te kunnen hanteren, is het meestal noodzakelijk om een krachtige motor te hebben. Daarom zijn de meeste dubbele garagepoorten geautomatiseerd en kunnen ze worden bediend met een handige afstandsbediening. De prijs van de motorisering kan variëren, afhankelijk van het merk en de verschillende functies die de motor biedt.

De motor voor een geautomatiseerde garagepoort is ontworpen om het openen en sluiten van de poort soepel en efficiënt te laten verlopen. Het bespaart je niet alleen tijd en moeite bij het handmatig openen en sluiten van de poort, maar biedt ook extra veiligheid en gemak. Met een druk op de knop kun je je geautomatiseerde garagepoort openen of sluiten zonder uit de auto te stappen. Dit is vooral handig op regenachtige dagen of als je haast hebt.

De prijs van de motorisering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en de functies die je verkiest. Sommige motoren hebben bijvoorbeeld extra beveiligingsfuncties, zoals een automatische stopfunctie om te voorkomen dat de poort sluit als er een obstakel wordt gedetecteerd. Het is raadzaam om verschillende opties voor motoren te vergelijken voordat je er een kiest die voldoet aan jouw behoeften en budget.

Voordelen van een geautomatiseerde garagepoort:

 • Gemak en gebruiksgemak
 • Tijdsbesparing
 • Extra veiligheid
 • Bescherming tegen de weersomstandigheden
 • Individuele bediening met afstandsbediening

geautomatiseerde garagepoort

Merk Functies Prijsbereik
Merk A Automatische stopfunctie, timerfunctie €500 – €800
Merk B Obstakeldetectie, verlichting, batterijback-up €800 – €1200
Merk C Smart home integratie, beveiligingsfuncties €1200 – €2000

Dubbel opendraaiende garagepoort

Een dubbel opendraaiende garagepoort, ook wel bekend als een vleugelpoort, is een alternatieve optie voor de standaard garagepoort met een opengaand blad. Deze garagepoort bestaat uit twee deuren die meestal naar buiten toe opendraaien, vergelijkbaar met een traditionele deur. Dit type poort biedt verschillende voordelen en kan een unieke uitstraling geven aan je huis.

Dubbel opendraaiende garagepoorten hebben als voordeel dat ze geen ruimte in de garage zelf innemen, omdat ze naar buiten draaien in plaats van omhoog te bewegen zoals bij sectionale poorten. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de ruimte in de garage en heb je geen last van een grote poort die naar beneden hangt.

Een ander voordeel van dubbel opendraaiende garagepoorten is het gemak waarmee ze geopend kunnen worden. In plaats van te werken met een elektrische motor, zoals bij geautomatiseerde poorten, kun je deze poorten eenvoudig met de hand openen en sluiten. Dit kan handig zijn in geval van stroomuitval of als je de poort snel wilt openen zonder gebruik te maken van een afstandsbediening.

Daarnaast geven dubbel opendraaiende garagepoorten een unieke uitstraling aan je huis. Ze voegen karakter en charme toe en kunnen perfect passen bij verschillende bouwstijlen, waaronder klassiek, landelijk en traditioneel.

Voordelen van een dubbel opendraaiende garagepoort:

 • Neemt geen ruimte in de garage zelf in
 • Gemakkelijk met de hand te openen en sluiten
 • Unieke uitstraling en esthetische aantrekkingskracht

Een dubbel opendraaiende garagepoort kan een uitstekende keuze zijn als je waarde hecht aan ruimtebesparing, flexibiliteit van bediening en een karakteristieke uitstraling. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je garage en de beschikbare ruimte rondom de poort, aangezien deze naar buiten opendraait.

Garagepoort kopen: Vergelijk prijzen

Bij het kopen van een dubbele garagepoort is het verstandig om offertes op maat aan te vragen en de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Zo kun je de beste garagepoort vinden tegen de beste prijs. Let bij het vergelijken van prijzen ook op de merken, kwaliteit en garanties die worden aangeboden.

Door offertes van meerdere leveranciers te vergelijken, krijg je een goed beeld van de prijsverschillen en kun je een weloverwogen beslissing nemen. Let erop dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de garagepoort. Een goedkope poort kan op lange termijn meer kosten met zich meebrengen als deze van mindere kwaliteit is.

Garagepoort Prijzen Vergelijken

Om de prijzen van garagepoorten te vergelijken, kun je gebruik maken van websites die prijsvergelijkingen aanbieden. Hier kun je informatie vinden over verschillende modellen, merken en prijsklassen. Daarnaast kun je ook contact opnemen met lokale dealers of installateurs om offertes op maat te ontvangen.

Bij het vergelijken van de prijzen is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de aanschafprijs van de garagepoort, maar ook naar eventuele bijkomende kosten, zoals installatie, montage en onderhoud. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen, zodat je geen onaangename verrassingen krijgt.

Garagepoort Merk Prijs (inclusief installatie)
Merk A €2.500
Merk B €3.000
Merk C €3.500
Merk D €4.000

De bovenstaande tabel toont enkele voorbeelden van prijzen voor dubbele garagepoorten, inclusief installatie. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type garagepoort, de afmetingen en het materiaal.

Door verschillende aanbieders en merken te vergelijken, kun je de beste garagepoort vinden die past bij jouw behoeften en budget. Vergeet niet om ook naar de kwaliteit, garantie en service van de leveranciers te kijken bij het maken van je keuze.

Offertes aanvragen

Om offertes op maat te ontvangen, kun je contact opnemen met verschillende leveranciers en installateurs van garagepoorten. Geef duidelijk aan wat je wensen en specificaties zijn, zodat de offerte zo nauwkeurig mogelijk kan worden opgesteld. Door meerdere offertes te vergelijken, kun je de beste deal vinden en mogelijk ook onderhandelen over de prijs.

Zodra je de offertes hebt ontvangen, kun je de verschillende opties evalueren en een weloverwogen beslissing nemen. Let bij het vergelijken van de offertes niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het materiaal, de duurzaamheid van de poort, de garantievoorwaarden en eventuele extra’s zoals een geautomatiseerd systeem.

Bepaling van de kostprijs van een garagepoort

De kostprijs van een garagepoort wordt bepaald door verschillende factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Hieronder worden de belangrijkste bepalende factoren voor de kosten van een garagepoort besproken:

 1. Type garagepoort: Het type garagepoort dat je kiest, speelt een grote rol in de prijsbepaling. Er zijn verschillende soorten garagepoorten beschikbaar, zoals sectionale poorten, kantelpoorten en rolpoorten. Elk type poort heeft zijn eigen prijsklasse.
 2. Merk: Het merk van de garagepoort kan ook invloed hebben op de prijs. Bekende en gerenommeerde merken hebben vaak een hogere prijs dan minder bekende merken.
 3. Materiaal: Het materiaal waarvan de garagepoort is gemaakt, is een belangrijke factor in de kosten. Stalen en PVC garagepoorten zijn meestal goedkoper dan houten garagepoorten.
 4. Afmetingen: De afmetingen van de garagepoort spelen ook een rol in de prijsbepaling. Hoe groter de poort, hoe hoger de prijs.
 5. Automatisering: Als je de garagepoort wilt automatiseren met een elektrische opener, zal dit de prijs verhogen.
 6. Extra opties: Bepaalde extra opties, zoals isolatie en glaspanelen, kunnen ook de prijs van de garagepoort beïnvloeden.
 7. Afwerking en maatwerk: De afwerking en eventuele maatwerkoplossingen kunnen de prijs verder beïnvloeden, afhankelijk van de gekozen materialen en de complexiteit van het maatwerk.

Al deze factoren dragen bij aan de uiteindelijke prijs van de garagepoort. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget, wensen en behoeften bij het bepalen van de kostprijs van een garagepoort.

Door het vergelijken van verschillende aanbieders en het aanvragen van offertes op maat kun je een beter inzicht krijgen in de prijsverhoudingen en de beste garagepoort vinden tegen de beste prijs.

Wat kost een elektrische garagepoort?

Een elektrische garagepoort is een handige en gemakkelijke oplossing voor het openen en sluiten van je garage. Maar wat zijn de kosten van zo’n elektrische garagepoort? De prijs van een elektrische garagepoort varieert gemiddeld tussen de 2.000 euro en 3.000 euro, afhankelijk van verschillende factoren.

De prijs van een elektrische garagepoort wordt beïnvloed door het merk, de grootte van de poort en eventuele extra functies. De prijs kan ook variëren afhankelijk van de installatiekosten en de keuze voor een professionele installateur.

Hoewel elektrische garagepoorten over het algemeen duurder zijn dan manuele poorten, bieden ze wel veel gemak en gebruiksgemak. Met een elektrische garagepoort kun je de poort gemakkelijk openen en sluiten met een afstandsbediening, zonder dat je uit de auto hoeft te stappen.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een elektrische garagepoort, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en de prijzen en opties te vergelijken. Op die manier kun je de beste garagepoort vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Voordelen van een elektrische garagepoort

 • Comfort: Met een elektrische garagepoort hoef je niet meer uit de auto te stappen om de poort handmatig te openen of sluiten. Met een druk op de knop kun je de poort bedienen.
 • Veiligheid: Elektrische garagepoorten bieden extra veiligheid door middel van automatische vergrendeling en beveiligingsfuncties.
 • Gebruiksgemak: Met een afstandsbediening kun je de garagepoort gemakkelijk openen en sluiten, zonder dat je de auto hoeft te verlaten.
 • Toegevoegde waarde: Het installeren van een elektrische garagepoort kan de waarde van je huis verhogen.

Met een elektrische garagepoort hoef je niet meer te worstelen met het openen en sluiten van je garage. Het gemak en de functionaliteit die elektrische garagepoorten bieden, maken ze een populaire keuze voor veel huiseigenaren.

Conclusie

Bij het kiezen van een dubbele garagepoort zijn er verschillende factoren die meespelen. Het is belangrijk om het juiste type poort te kiezen dat bij je behoeften en voorkeuren past. Daarnaast moet je rekening houden met de afmetingen van de poort, zodat je voldoende ruimte hebt om voertuigen en andere spullen te parkeren. Het materiaal van de garagepoort is ook van belang, omdat dit invloed heeft op de prijs, isolatie en duurzaamheid.

De prijs is een belangrijke overweging bij het aanschaffen van een dubbele garagepoort. Het is raadzaam om offertes op maat aan te vragen en de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken om de beste deal te vinden. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit, merken en garanties die worden aangeboden.

Al met al is het kiezen van een dubbele garagepoort een investering die zorgvuldig moet worden overwogen. Door rekening te houden met de verschillende factoren en het vergelijken van aanbieders, kun je de beste garagepoort vinden tegen de beste prijs.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *