Een sectionale garagepoort is een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege de functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. Bij het overwegen van het installeren van een sectionale garagepoort is het belangrijk om rekening te houden met de kosten en opties die beschikbaar zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de prijs van een sectionale garagepoort, de verschillende opties die beschikbaar zijn en waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.

De prijs van een sectionale garagepoort kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type en de afwerking van de poort. Over het algemeen varieert de prijs van een sectionale garagepoort tussen de 1.500 en 2.500 euro, inclusief montage en btw. Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen een gemiddelde weergave zijn en de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van specifieke wensen en keuzes.

Bij het vergelijken van de prijs van een sectionale garagepoort is het ook nuttig om andere opties, zoals kantelpoorten of rolpoorten, in overweging te nemen. Elke optie heeft verschillende prijsklassen en het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk type poort te overwegen voordat u een beslissing neemt.

Als u een sectionale garagepoort overweegt, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende garagepoortinstallateurs om de beste prijs en kwaliteit te vinden. Het vergelijken van offertes kan u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt voor uw nieuwe sectionale garagepoort.

Richtprijzen en types garagepoorten

Volgens richtprijzen in 2024 variëren de kosten van verschillende typen garagepoorten:

 • Kantelpoort (manueel): gemiddeld €750 – €1.250
 • Sectionale poort (automatisch): gemiddeld €1.500 – €4.000
 • Rolpoort (automatisch): gemiddeld €1.500 – €2.500
 • Garagepoort automatiseren: gemiddeld €1.000 – €1.500

sectionale garagepoort prijsindicatie

Om een beter inzicht te krijgen in de richtprijzen van verschillende typen garagepoorten, zie de onderstaande tabel:

Type garagepoort Gemiddelde prijs
Kantelpoort (manueel) €750 – €1.250
Sectionale poort (automatisch) €1.500 – €4.000
Rolpoort (automatisch) €1.500 – €2.500
Garagepoort automatiseren €1.000 – €1.500

Factoren die de kostprijs beïnvloeden

De kostprijs van een garagepoort wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 1. Type garagepoort: Een sectionale poort is duurder dan een kantelpoort.
 2. Merk: Verschillende merken hanteren diverse prijsklassen. Het is belangrijk om merken en prijzen te vergelijken om de beste optie te vinden.
 3. Materiaal: Garagepoorten kunnen gemaakt worden van aluminium, hout, pvc of staal. Elk materiaal heeft een andere prijsklasse. Bijvoorbeeld, houten garagepoorten hebben doorgaans een hogere prijs vanwege de esthetische uitstraling.
 4. Automatisering: Het automatisch maken van een garagepoort verhoogt de prijs. Een automatische garagepoort biedt echter het gemak van afstandsbediening of smartphone-bediening.
 5. Afmetingen: Grotere garagepoorten hebben over het algemeen hogere prijzen vanwege het benodigde materiaal en de installatiekosten.
 6. Nieuwbouw of renovatie: Bij renovatie kunnen extra installatiekosten van toepassing zijn, zoals het aanpassen van de bestaande opening voor een nieuwe garagepoort.

Om een weloverwogen beslissing te nemen over een nieuwe garagepoort is het essentieel om rekening te houden met deze factoren en hun invloed op de prijs. Het vergelijken van verschillende merken, materialen en automatiseringsopties kan u helpen de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en te voldoen aan uw specifieke behoeften.

Premies en subsidies

Het installeren van een nieuwe garagepoort kan in aanmerking komen voor premies en subsidies. Deze financiële ondersteuning kan helpen om de totale kosten te verlagen. Een interessant voorbeeld is de mogelijkheid voor 65-plussers om tot €1.250 te besparen op het automatiseren van een bestaande garagepoort.

Het is echter belangrijk om te weten dat de beschikbare premies en subsidies kunnen variëren per regio en specifieke situatie. Daarom is het raadzaam om grondig onderzoek te doen naar welke premies er beschikbaar zijn in uw regio en of u aan de voorwaarden voldoet.

Door gebruik te maken van deze financiële voordelen kunt u de prijs van een garagepoort met motor of de prijs van het automatiseren van een garagepoort aanzienlijk verlagen.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van mogelijke premies en subsidies:

Premie/Subsidie Bedrag Voorwaarden
Subsidie voor energiebesparende maatregelen €500 – €1.500 Energiebesparende garagepoort
Gemeentelijke premie €250 – €750 Woonachtig in specifieke gemeente
Lokale renovatiepremie Varieert Renovatie van bestaande garagepoort

Let op: de bedragen en voorwaarden zijn indicatief en kunnen afwijken. Raadpleeg altijd de relevante instanties en doe zelf onderzoek voor de meest actuele informatie.

prijs garagepoort met motor

Materialen voor garagepoorten

Een garagepoort kan worden gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen prijsklasse en eigenschappen. Hieronder worden de meest voorkomende materialen voor garagepoorten besproken:

1. Aluminium garagepoorten

Aluminium garagepoorten zijn populair vanwege hun duurzaamheid, lichtgewicht en moderne uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en zijn geschikt voor zowel moderne als traditionele architectuur. Hoewel aluminium garagepoorten over het algemeen duurder zijn dan pvc-poorten, bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

2. Houten garagepoorten

Houten garagepoorten hebben een warme en klassieke uitstraling die perfect past bij traditionele woningen. Het gebruik van hoogwaardig hout zorgt voor een duurzame en natuurlijke uitstraling. Houten garagepoorten vereisen wel regelmatig onderhoud, zoals het schilderen of opnieuw lakken van het hout om de levensduur te verlengen. Vanwege het vakmanschap en de materialen zijn houten garagepoorten meestal duurder.

3. PVC garagepoorten

PVC garagepoorten zijn de meest budgetvriendelijke optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en stijlen en vereisen weinig onderhoud. PVC-poorten zijn bestand tegen vocht, corrosie en schimmels, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige omgevingen. Hoewel PVC-poorten niet de luxe uitstraling hebben van hout of aluminium, bieden ze een praktische en betaalbare oplossing.

4. Stalen garagepoorten

Stalen garagepoorten zijn zeer robuust en bieden uitstekende bescherming tegen inbraak en weersinvloeden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en vereisen weinig onderhoud. Stalen garagepoorten hebben echter de neiging om meer te wegen dan aluminium of PVC-poorten, wat de installatie en bediening iets moeilijker kan maken. De prijzen van stalen garagepoorten variëren afhankelijk van de gebruikte dikte en het afwerkingsniveau.

Voor een visuele weergave van de verschillende materialen voor garagepoorten, zie de onderstaande tabel:

Materiaal Prijsklasse Eigenschappen
Aluminium Midden tot hoog Duurzaam, lichtgewicht, moderne uitstraling
Hout Hoog Warm, klassiek, natuurlijke uitstraling
PVC Laag Budgetvriendelijk, weinig onderhoud
Staal Hoog Robuust, goede bescherming

prijs garagepoort met motor

Merken en kwaliteit

Er zijn verschillende merken garagepoorten op de markt die bekend staan om hun kwaliteit en vakmanschap. Deze merken bieden een breed scala aan modellen, stijlen en afwerkingen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Bij het kiezen van een garagepoort is het belangrijk om merken en prijzen te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Een van de gerenommeerde merken op het gebied van garagepoorten is Hörmann.

prijs sectionale garagepoort

Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen. Hörmann biedt verschillende types garagepoorten aan, waaronder sectionale garagepoorten en automatische garagepoorten met motor. De prijs van een Hörmann garagepoort kan variëren, afhankelijk van het type, de afmetingen en de toegevoegde opties.

Een ander bekend merk is Feryn, dat zich ook specialiseert in garagepoorten van hoge kwaliteit. Feryn biedt een breed scala aan mogelijkheden, van sectionale garagepoorten tot poorten met automatische bediening. De prijs van een Feryn garagepoort kan verschillen afhankelijk van de specifieke vereisten en wensen van de klant.

Om de beste garagepoort te vinden die past bij uw behoeften en budget, raden wij u aan om merken en modellen te vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit, duurzaamheid en garantie die het merk biedt. Door aandacht te besteden aan deze factoren kunt u er zeker van zijn dat u een garagepoort van hoge kwaliteit krijgt die lang meegaat.

Hörmann Garagepoorten

Type Prijsklasse
Sectionale garagepoort €1.500 – €4.000
Automatische garagepoort met motor €2.000 – €6.000

Feryn Garagepoorten

Type Prijsklasse
Sectionale garagepoort €1.800 – €3.500
Automatische garagepoort met motor €2.200 – €4.500

Comfort en extra opties

Garagepoorten kunnen worden uitgerust met verschillende comfortopties om uw gebruiksgemak te vergroten en uw dagelijks leven nog gemakkelijker te maken. Deze extra opties bieden handige functies die uw garagepoortervaring verbeteren. Hier zijn enkele van de meest populaire comfortopties die beschikbaar zijn:

Afstandsbediening of smartphone-app

prijs automatische garagepoort

Een van de meest gewilde comfortopties is een afstandsbediening of een smartphone-app waarmee u uw garagepoort op afstand kunt openen en sluiten. Dit betekent dat u uw voertuig niet hoeft te verlaten om de poort handmatig te bedienen. Met slechts een druk op de knop kunt u snel en gemakkelijk toegang krijgen tot uw garage.

Beglazing

Als u meer natuurlijk licht in uw garage wilt, kunt u kiezen voor beglazing in uw garagepoort. Dit zorgt voor een heldere en open uitstraling en kan uw garageruimte ook esthetisch verbeteren.

Loopdeuren

Als u uw garage regelmatig wilt betreden zonder dat u de hele poort hoeft te openen, kunt u overwegen om een garagepoort met een geïntegreerde loopdeur te installeren. Dit geeft u de mogelijkheid om gemakkelijk in en uit uw garage te lopen zonder dat u de hele poort hoeft te openen. Dit is vooral handig wanneer u alleen snel iets uit de garage wilt nemen.

Isolatie

Isolatie is een andere extra optie die beschikbaar is voor garagepoorten. Een geïsoleerde garagepoort helpt de temperatuur in uw garage te reguleren en geluidsoverlast te verminderen. Dit kan vooral handig zijn als u uw garage als werkruimte gebruikt of als u de temperatuur in uw garage wilt stabiliseren.

Bij het kiezen van comfortopties voor uw garagepoort moet u rekening houden met uw specifieke behoeften en budget. Elk van deze extra opties kan de totale prijs van uw garagepoort beïnvloeden. Het is belangrijk om prijzen te vergelijken en de juiste combinatie van comfortopties te kiezen die het beste bij uw wensen passen.

Offertes vergelijken en installatie

Het vergelijken van offertes van verschillende garagepoortinstallateurs is een verstandige keuze bij het vinden van de beste prijs en kwaliteit. Aangezien de installatiekosten kunnen variëren, is het belangrijk om verschillende opties te overwegen voordat u een beslissing neemt. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de fabrikant of installateur betrouwbaar is en goede recensies heeft. Het plaatsen van een garagepoort is een investering die jarenlang meegaat, dus het is belangrijk om een professional te kiezen die vakmanschap en betrouwbaarheid biedt.

Bij het vergelijken van offertes moet u niet alleen letten op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het materiaal, de garantie en de service die wordt geboden. Het is raadzaam om een gedetailleerde offerte te vragen waarin alle kosten en specificaties worden vermeld om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Punten om te overwegen bij het vergelijken van offertes:

 • De totale kosten, inclusief materiaal, installatie en btw
 • De kwaliteit en duurzaamheid van het gekozen materiaal
 • De garantieperiode en de voorwaarden
 • Eventuele extra services, zoals onderhoudscontracten

Door meerdere offertes te vergelijken, kunt u een goed beeld krijgen van de marktprijzen en de verschillende opties die beschikbaar zijn. Vergeet niet om ook rekening te houden met de reputatie en ervaring van de installateurs. Zoek naar positieve recensies en referenties om er zeker van te zijn dat u met een betrouwbare professional samenwerkt.

prijs garagepoort plaatsen

Eenmaal de offertes zijn vergeleken en u de juiste installateur hebt gekozen, kan het installatieproces beginnen. Zorg ervoor dat u alle details en afspraken schriftelijk vastlegt, inclusief de start- en einddatum van de installatie. Tijdens de installatie is het belangrijk om regelmatig contact te houden met de installateur en eventuele vragen of zorgen direct aan te kaarten.

Nadat de garagepoort is geïnstalleerd, is het een goed idee om een laatste inspectie uit te voeren om ervoor te zorgen dat alles naar wens is. Controleer of de poort goed opent en sluit, of alle functies correct werken en of er geen beschadigingen zijn. Indien nodig, neem contact op met de installateur om eventuele problemen op te lossen.

Door het vergelijken van offertes en het zorgvuldig kiezen van een betrouwbare installateur, kunt u ervoor zorgen dat u de beste prijs en kwaliteit krijgt bij het plaatsen van uw garagepoort. Neem de tijd om uw opties te onderzoeken en wees niet bang om vragen te stellen. Met de juiste keuze kunt u vele jaren genieten van een goed functionerende garagepoort.

Conclusie

De prijs van een sectionale garagepoort varieert afhankelijk van het type, de afmetingen, het materiaal en de extra opties. Het is belangrijk om prijzen te vergelijken en rekening te houden met de kwaliteit en betrouwbaarheid van de fabrikant of installateur. Met de juiste informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen over uw nieuwe garagepoort.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *