De breedte van een garagepoort is een essentiële factor bij het kiezen van de juiste poort voor uw woning. De ideale breedte is afhankelijk van het type poort en de gewenste functionaliteit. Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van uw garage en de ruimte die u nodig heeft om uw voertuigen veilig binnen te kunnen parkeren.

Standaardmaten voor enkele garagepoorten liggen meestal tussen 2250 – 2500 mm breed. Deze maten zijn geschikt voor de meeste standaardvoertuigen. Als u een dubbele garagepoort nodig heeft, is de minimale breedte meestal 5000 – 5250 mm. Sommige fabrikanten bieden zelfs dubbele garagepoorten aan met een breedte tot 6000 mm. Deze brede poorten zijn ideaal voor het parkeren van meerdere voertuigen of het stallen van grote voertuigen zoals campers of bestelwagens.

Voor maatwerk zijn er geen vaste maten en kan de breedte van de garagepoort volledig worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Het is raadzaam om contact op te nemen met een ervaren garagepoortinstallateur om uw wensen te bespreken en de ideale breedte voor uw garagepoort te bepalen.

Het kiezen van de juiste breedte van uw garagepoort is essentieel voor het creëren van een veilige en functionele ruimte voor het parkeren van uw voertuigen. Door rekening te houden met de afmetingen van uw voertuigen en de beschikbare ruimte in uw garage, kunt u ervoor zorgen dat uw garagepoort perfect past bij uw woning.

Standaard Breedte Garagepoorten

De breedte van een garagepoort is een essentiële factor bij het kiezen van de juiste poort voor uw woning. Standaardmaten voor enkele garagepoorten variëren meestal tussen 2250 – 2500 mm breed. Dit biedt voldoende ruimte voor een enkele auto en maakt het gemakkelijk om in en uit de garage te rijden.

Voor huishoudens met meerdere voertuigen of een grotere garage kan een dubbele garagepoort nodig zijn. De standaard breedte voor de meeste dubbele garagepoorten ligt rond 5000 – 5250 mm, wat ruimte biedt voor twee auto’s naast elkaar.

Sommige fabrikanten bieden zelfs dubbele garagepoorten aan met een breedte tot 6000 mm, waardoor er nog meer ruimte is voor bredere voertuigen of extra opslagruimte.

Om ervoor te zorgen dat de gekozen garagepoort goed past bij uw garage, is het belangrijk om bij de installateur na te vragen welke standaard afmetingen beschikbaar zijn en om de dagopening van de garage in overeenstemming te brengen met de fabrikant. Dit kan helpen om kosten te besparen en ervoor te zorgen dat de garagepoort perfect aansluit bij uw behoeften.

breedte sectionaalpoort

Garagepoorttype Standaard Breedte Maximale Breedte
Enkele garagepoort 2250 – 2500 mm Varieert per fabrikant
Dubbele garagepoort 5000 – 5250 mm 6000 mm (sommige fabrikanten)

Hoogte Garagepoort

De hoogte van een garagepoort is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste afmetingen. Over het algemeen ligt de standaard hoogte van een sectionale garagepoort tussen de 212,5 – 225 cm. Deze hoogte is geschikt voor de meeste voertuigen en biedt voldoende ruimte.

Echter, in sommige gevallen, zoals bij bestelwagens of hoge voertuigen, kan het nodig zijn om te kiezen voor een hogere poort. Dit zorgt ervoor dat het voertuig gemakkelijk door de poort kan en voorkomt schade aan de bovenkant van het voertuig.

Het is belangrijk om te weten dat garagepoorten met een standaardhoogte over het algemeen goedkoper zijn dan poorten met aangepaste hoogtes. Als een standaardhoogte voldoet aan uw vereisten, kan dit u geld besparen.

Voor diegenen die behoefte hebben aan een garagepoort met een andere hoogte, zijn er opties beschikbaar tegen extra kosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met een professionele leverancier of installateur om de mogelijkheden en prijzen voor aangepaste hoogtes te bespreken.

Hoogte Garagepoort

Hoogte Garagepoort (cm) Prijs
212,5 €X.XX
225 €X.XX
Aangepaste hoogte Op aanvraag

Breedte Rolpoort

Een rolpoort is een populaire keuze voor garages vanwege zijn compacte ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. De breedte van een rolpoort kan variëren, maar er zijn vaak standaardmaten beschikbaar die passen bij de meeste garages.

Standaardmaten:

  • De breedte van een rolpoort is vaak rond 3 meter.

Een van de voordelen van een rolpoort is dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met inbouwruimte aan de bovenkant, aangezien de poort verticaal oprolt.

breedte rolpoort

Met een rolpoort kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot uw garage en profiteren van een efficiënte ruimtebesparing. Het is belangrijk om de breedte van de rolpoort af te stemmen op de grootte van uw garage en uw specifieke behoeften.

Breedte Kantelpoort

De breedte van een kantelpoort kan van invloed zijn op zowel de prijs als de functionaliteit ervan. Standaardmaten voor kantelpoorten liggen vaak rond 2,5 meter breed. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met inbouwruimte aan de breedte van de poort, die meestal 105 mm bedraagt. De hoogte van een kantelpoort is doorgaans 2,12 meter, met een inbouwruimte van 70 mm. Het is belangrijk om deze afmetingen te overwegen bij het kiezen van een kantelpoort voor uw garage.

Breedte Kantelpoort

“Een kantelpoort met de juiste breedte zorgt niet alleen voor een optimale functionaliteit, maar kan ook bijdragen aan de algehele esthetiek van uw woning.”

Voordelen van een kantelpoort

  • Eenvoudige installatie
  • Robuuste constructie
  • Veiligheidsvoorzieningen, zoals anti-inbraakbeveiliging
  • Betrouwbaar en duurzaam
  • Keuze uit verschillende designs en afwerkingen

Een kantelpoort biedt een traditionele uitstraling en is geschikt voor zowel oude als moderne woningen. Het is belangrijk om de juiste breedte voor uw kantelpoort te kiezen om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij uw garage en voldoet aan uw specifieke behoeften.

Breedte Inbouwruimte aan de breedte Hoogte Inbouwruimte aan de hoogte
2,5 meter 105 mm 2,12 meter 70 mm

Conclusie

Bij het kiezen van de ideale breedte van een garagepoort zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst is het belangrijk om het type poort te identificeren en de gewenste functionaliteit ervan te bepalen. Daarnaast speelt de beschikbare ruimte in de garage een rol bij het bepalen van de breedte.

Voor enkele garagepoorten liggen de standaardmaten meestal tussen 2250 en 2500 mm breed. Deze afmetingen kunnen echter afwijken, afhankelijk van de fabrikant en het model van de poort.

Dubbele garagepoorten hebben over het algemeen een minimale breedte van 5000 – 5250 mm. Sommige fabrikanten bieden echter ook dubbele garagepoorten aan met een breedte tot 6000 mm. Dit ruimere formaat is vooral handig als u meerdere voertuigen heeft of extra ruimte nodig heeft voor opslag.

Voor wie op zoek is naar maatwerkopties, zijn de mogelijkheden eindeloos. Garagepoorten kunnen volledig worden aangepast aan de gewenste breedte en hoogte, waardoor u een op maat gemaakte oplossing krijgt die perfect bij uw behoeften past.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *